Nog geen reacties

Een man in Earnewald verloor al zijn kaarten.

Een man in Earnewald verloor al zijn kaarten.

Een man in Earnewald verloor al zijn kaarten.
Tijdens het voorbereiden van een opdracht in Giethoorn kreeg ik een telefoontje van onze coördinator, Richard.

Een man in Earnewald verloor al zijn kaarten, inclusief rijbewijs en andere belangrijke kaarten in het water in een jachthaven.
Giethoorn en Earnewald zijn toch niet zo ver dus we konden twee vliegen in één klap slaan.
Dus planden we deze twee opdrachten samen voor de volgende dag.

Na het succesvol opdracht in Giethoorn reden Jan en ik daarom gelijk naar Earnewald door waar we Richard en de opdrachtgever ontmoetten.
Richard had de dag ervoor al geprobeerd de kaarten, in een aluminium houder, terug te krijgen maar ondanks zijn inspanningen en creatieve oplossingen, was het water net te diep om te kunnen waden en moest er gedoken worden.

Duiken in de haven van Earnewald

De duikomstandigheden in Friesland zijn nooit optimaal vanwege de modderige bodem en het daaruit voortvloeiende slechte zicht.
De zoektocht was echter niet zo groot.
De enige echte uitdaging was het feit dat de kaarthouder verloren was gegaan in een haven naast twee krachtige boten waarvan de motor veel zand voortbeweegt.

Met dat in gedachten wisten we dat we ons zoekgebied waarschijnlijk enigszins breed moesten houden.

Na ongeveer 20 minuten zoeken kreeg ik een luid schoon signaal door mijn koptelefoon en ik wist gelijk dat dit goed zou kunnen zijn.
Zodra ik het voorwerp pakte, zonder het te kunnen zien vanwege het gebrek aan zichtbaarheid, wist ik dat het was wat ik zocht.
Ik kwam boven met mijn hand omhoog terwijl ik de kaarthouder vasthield en kijkend naar de opdrachtgever zag ik gelijk een gelukkige glimlach van opluchting.


Tijd om uit het water te komen, iets warms te drinken, een gezellig praatje te maken en na een lange maar lonende dag terug naar huis te rijden.
Weer een succesvol opdracht, weer iemand blij!

Help ons mee en deel onze berichten!
Volg ons op YoutubeInstagram en Facebook


“onze passie uw geluk”